تاثیر چاوشی در موسیقی فارسی

تاثیر چاوشی در موسیقی فارسی

عرفان موزیکفا
یکشنبه 1402/05/22


محسن چاوشی خواننده، ترانه سرا و تهیه کننده ایرانی از حدود دو دهه پیش در حوزه موسیقی فعالیت می‌کند. او برای تک‌آهنگ‌های موفقش مانند "خواب" شهرت زیادی به دست آورد. ترکیب منحصر به فرد موسیقی سنتی ایرانی با ضرب‌های الکترونیکی مدرن، او را تاکنون به یکی از محبوب ترین هنرمندان ایرانی تبدیل کرده است. 

از کودکی تا جوانی 

محسن چاوشی روز هشتم مرداد سال ۱۳۵8 با اصالتی کردتبار در خرمشهر به دنیا آمد. او در سنین چهار تا 14 سالگی به همراه خانواده‌اش ساکن مشهد بوده و سپس به تهران مهاجرت کرد. وی فرزند پنجم خانواده است و دو خواهر و سه برادر دارد. همسر وی اسپاکو یوسفی است و فرزند آن‌ها زانکو نام دارد. چاوشی در سنین پایین با موسیقی سنتی ایرانی آشنا شد که بعدها به خوبی از آن در موسیقی خود استفاده کرد. محسن چاوشی پس از پایان دوران تحصیل و سربازی، فعالیت موسیقی خود را آغاز کرد. او در دوران سربازی نیز از موسیقی فاصله نگرفت. چاوشی در این بازه زمانی عضوی از یگان تشریفات موزیک دژبان بود. او در دوران سربازی به نوازندگی ساکسیفون آلتو می‌پرداخت. آشنایی وی با چند تن از اعضای فعال در حوزه موسیقی در این دوران، نظر او را به سوی استودیوهای خانگی جلب کرد. وی با انتشار آلبوم نفرین در سال 1382 نظر مثبت بسیاری از دوستداران موسیقی را به سوی خود جلب کرد و از آن زمان تاکنون چندین آلبوم دیگر نیز منتشر کرده که موفقیت‌های زیادی کسب کرده‌اند. 

  • آلبوم ها و افتخارات 

آلبوم "یک شاخه نیلوفر" ​​در سال 1387 مجوز انتشار قانونی دریافت کرد. این سی دی بعداً با فروش بیش از یک میلیون نسخه قانونی غیر بوتلگ ((غیر بوتلگ تعریف شود)) به بزرگترین فروش قانونی موسیقی در ایران تبدیل شد. چاوشی در این آلبوم در کنار تهیه‌ کننده جدیدش (محمدرضا اهری) سبک جدیدی را تجربه کرد که بیشتر به ژانر موسیقی راک و در عین حال سازهای سنتی ایرانی پایبند بود. خوانندگی برای فیلم جنجالی سنتوری به کارگردانی داریوش مهرجویی در سال 1386 نیز یکی از عوامل موثر در شناخته شدن و معروفیت بیشتر وی بوده است. او بابت این ترانه منتخب دریافت جایزه بهترین موسیقی متن فیلم در جشنواره حافظ شد. خوانندگی و آهنگسازی برای سریال شهرزاد - ساخته حسن فتحی - نیز در محبوبیت بیشتر این سریال و محسن چاوشی اثرگذار بود.  

چاوشی در سال 1388 آلبوم جدید خود را به نام "ژاکت" ارائه داد که دارای ملودی‌ها و اشعار بسیار پرشورتری بود. این آلبوم با یک ملودی شادیآور به سبک بندری با گویش ایرانی جنوبی، شوک جدیدی به طرفدارانش وارد کرد.

آلبوم "قمارباز" که بعدها به اسم "بی‌نام" در سال 1398 منتشر ‌شد، طرفداران خاص خود را پیدا کرد. این آلبوم شامل آهنگ‌هایی با اشعار کلاسیک از جمله مولانا و سعدی است. قطعه "ای قوم به حج رفته" آلبوم بی‌نام از جمله قطعات معروف آن است. قطعه "قمارباز" از جمله آهنگ‌های این آلبوم است که چاوشی نیز علاقه خاصی به آن دارد. 

از دیگر آلبوم‌های موفق چاوشی می‌توان به "حریص"، "پرچم سفید"، "من خود آن سیزدهم"، "پاروی بیقایق" و "ابراهیم" اشاره کرد. در بخش مردمی اولین جشنواره سالانه موسیقی ما، جایزه بهترین آلبوم و بهترین کاور آلبوم پاپ به اثر "من خود آن سیزدهم"، بهترین ترانه پاپ به اثر "غلط کردم غلط" و بهترین تیتراژ به اثر "واسه آبروی مردمت بجنگ" چاوشی تعلق گرفت. جایزه بهترین آلبوم موسیقی پاپ برای آلبوم "امیر بیگزند" در سی و دومین اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، از دیگر افتخارات محسن چاوشی است. 

  • فعالیت در تلویزیون

در سال 1390 مخاطبان برنامه شب عید از شبکه دو سیما شاهد و شنونده آهنگ "لباس نو" به خوانندگی محسن چاوشی بودند. در سال 1391 دومین همکاری چاوشی با تلویزیون منجر به ساخت تیتراژ برنامه "زندگی + تحصیلات عالی" بود که متاسفانه این آهنگ به طور ناقص و همراه با سانسور پخش ‌شد. ساخت تیتراژ برای برنامه "پشت صحنه" با همکاری فرزاد فرزین، سومین همکاری چاوشی با تلویزیون بود. این موسیقی و ترانه از اول بهمن 1391 از شبکه 3 سیما پخش شد و مورد استقبال مخاطبان خود قرار گرفت. 

  • تاثیر بر موسیقی ایرانی

چاوشی در طول سالیان متمادی تأثیر زیادی بر موسیقی ایرانی داشته است. سبک منحصر به ‌فرد او در ترکیب سازهای سنتی ایرانی با ضرب‌های الکترونیکی مدرن، به‌ طور گسترده مورد تحسین طرفداران و منتقدان قرار گرفت. او همچنین تأثیر عمده‌ای بر نسل‌های جوان موسیقی در ایران داشته است و آن‌ها را ترغیب می‌کند تا فرهنگ خود را بپذیرند و به میراث خود افتخار کنند.

محسن چاوشی هنرمندی تاثیرگذار در موسیقی ایرانی است و تا سال‌های آینده نیز بازیگر اصلی این صنعت خواهد بود. تلفیق بینظیر او از موسیقی سنتی ایرانی با ضرب‌های الکترونیکی مدرن، صدایی منحصر به فرد و گیرا خلق کرده است. او الهام‌بخش نوازندگان مشتاق در سراسر جهان است و تا سال‌های آینده به شکل‌دهی موسیقی ایرانی ادامه خواهد داد.


دیدگاه خود را ثبت کنید.
دیدگا‌ه‌ها

برای دسترسی به تمام امکانات موزیک‌فا لـطفا وارد شـویـد و یا ثـبت‌نام کنید.

ورود به حساب کاربری ثبت‌نام